Pravila o privatnosti

 

Mnogo je različitih načina na koje možete upotrebljavati naše usluge – možete tražiti i dijeliti informacije, komunicirati s drugima ili stvarati novi sadržaj. Kada dijelite informacije s nama, na primjer, prilikom izrade Whirluniverse računa, te usluge možemo dodatno poboljšati – kako biste dobili relevantnije rezultate pretraživanja i oglase, kako bismo vam olakšali povezivanje s ljudima ili kako bismo vam ubrzali i olakšali dijeljenje. Dok upotrebljavate naše usluge, želimo vam jasno dati do znanja na koji način upotrebljavamo vaše informacije te na koji način možete zaštititi svoju privatnost.

 

U našim je Pravilima o privatnosti objašnjeno sljedeće:

 

          Koje informacije prikupljamo i zašto

 

          Na koji način te informacije upotrebljavamo

 

          Izbori koje nudimo, uključujući načine pristupa informacijama i njihovog ažuriranja.

 

Pokušali smo biti što jednostavniji u objašnjavanju, ali ako su vam nepoznati pojmovi kao što su kolačići, adrese IP-a, pikselne oznake i preglednici, prvo se informirajte o ovim ključnim pojmovima. Vaša je privatnost važna Whirluniverseu pa bez obzira na to jeste li nov ili dugogodišnji korisnik Whirluniversea, odvojite vremena da se upoznate s našim načinom rada, a ako imate nekih pitanja kontaktirajte nas.

 

Natrag na vrh

 

Informacije koje prikupljamo

 

Informacije prikupljamo kako bismo pružili bolju uslugu svim svojim korisnicima – od otkrivanja temeljnih stvari, primjerice, jezika kojim govorite, do složenijih stvari, primjerice, koji će vas oglasi zanimati, koje su vam osobe na mreži najvažnije ili koji bi vam se videozapis na Whirlvidu mogao svidjeti.

 

Prikupljamo informacije na sljedeće načine:

 

          Informacije koje nam dajete. Na primjer, mnoge naše usluge zahtijevaju da se registrirate za Whirluniverse račun. Kada to učinite, tražit ćemo osobne podatke kao što su vaše ime, e-adresa, telefonski broj ili broj kreditne kartice koje ćemo pohraniti na vaš račun. Ako želite iskoristiti sve prednosti naših značajki dijeljenja, možda ćemo tražiti da stvorite i javno vidljiv Whirluniverse profil koji može sadržavati vaše ime i fotografiju.

 

          Informacije koje dobivamo na temelju vaše upotrebe naših usluga. Prikupljamo podatke o uslugama koje upotrebljavate i načinu na koji to činite, primjerice, kada gledate videozapis na Whirlvidu, kada posjetite web-lokaciju koja upotrebljava naše usluge oglašavanja ili kada gledate naše oglase i sadržaj i ulazite u interakciju s njima. Te informacije uključuju sljedeće:

 

o          Informacije o uređaju

 

Prikupljamo informacije koje se odnose na uređaj (primjerice, model hardvera, verziju operativnog sustava, jedinstvene identifikatore uređaja i informacije o mobilnoj mreži, uključujući telefonski broj). Whirluniverse može identifikatore vašeg uređaja ili telefonski broj pridružiti vašem Whirluniverse računu.

 

o          Informacije iz dnevnika

 

Kad upotrebljavate naše usluge ili prikažete sadržaj koji omogućuje Whirluniverse, automatski prikupljamo i pohranjujemo određene informacije u poslužiteljske dnevnike. To uključuje sljedeće:

 

         detalje o načinima na koje ste upotrebljavali našu uslugu, primjerice vaše upite pretraživanja

 

         telefonske dnevničke informacije, primjerice vaš telefonski broj, brojevi s kojima ste ostvarivali pozive, brojeve koje ste prosljeđivali, vrijeme i datum poziva, trajanje poziva, informacije o preusmjeravanju SMS-a i vrste poziva.

 

         Adresa internetskog protokola.

 

         informacije o događajima na uređaju, primjerice o padovima sustava, aktivnosti sustava, hardverskim postavkama, vrsti preglednika, jeziku preglednika, datumu i vremenu vašeg zahtjeva i željenog URL-a.

 

         kolačići koji mogu jedinstveno identificirati vaš preglednik ili Whirluniverse račun.

 

o          Informacije o lokaciji

 

Kada upotrebljavate Whirluniverseove usluge, možemo prikupljati i obrađivati informacije o vašoj stvarnoj lokaciji. Upotrebljavamo razne tehnologije kako bismo utvrdili lokaciju, uključujući IP adresu, GPS i druge senzore koji mogu, na primjer, Whirluniverseu davati informacije o obližnjim uređajima, Wi-Fi pristupnim točkama i mobilnim odašiljačima.

 

o          Jedinstveni brojevi aplikacije

 

Određene usluge sadrže jedinstveni broj aplikacije. Taj se broj i informacije o vašoj instalaciji (na primjer, vrsta operativnog sustava i broj verzije aplikacije) mogu poslati u Whirluniverse kad instalirate ili deinstalirate uslugu ili kad usluga povremeno kontaktira naše poslužitelje, primjerice zbog automatskih ažuriranja.

 

o          Lokalna pohrana

 

Možemo prikupljati i pohranjivati informacije (uključujući osobne podatke) lokalno na vašem uređaju pomoću mehanizama kao što su web-pohrana preglednika (uključujući HTML 5) i predmemorije podataka aplikacije.

 

o          Kolačići i slične tehnologije

 

Naši partneri i mi upotrebljavamo različite tehnologije za prikupljanje i pohranjivanje podataka kada posjetite neku Whirluniverseovu uslugu. To može uključivati upotrebu kolačića i sličnih tehnologija za identifikaciju vašeg preglednika ili uređaja. Tim se tehnologijama koristimo i za prikupljanje i pohranjivanje podataka kada ste u interakciji s uslugama koje nudimo svojim partnerima, na primjer, oglašavačkim uslugama ili Whirluniverseovim značajkama koje se mogu pojavljivati na drugim web-lokacijama. Naš proizvod Whirluniverse Analytics pomaže vlasnicima tvrtki i web-lokacija analizirati promet prema njihovim web-lokacijama i aplikacijama. Kada se informacije Whirluniverse Analyticsa upotrebljavaju u kombinaciji s našim uslugama oglašavanja, kao što su one koje upotrebljavaju kolačić DoubleClick, klijent Whirluniverse Analyticsa ili Whirluniverse povezuju te informacije, pomoću Whirluniverseove tehnologije, s informacijama o posjetima većem broju web-lokacija.

 

Podaci koje prikupljamo kada ste prijavljeni na Whirluniverse, uz podatke o vama koje dobivamo od partnera, mogu biti povezani s vašim Whirluniverse računom. Kada su podaci povezani s vašim Whirluniverse računom, s njima postupamo kao s osobnim podacima. Više informacija o tome kako možete pristupati i upravljati podacima povezanim s vašim Whirluniverse računom i brisati ih potražite u odjeljku Transparentnost i mogućnost izbora ovih pravila.

 

Natrag na vrh

 

Način upotrebe prikupljenih informacija

 

Podatke koje prikupljamo na svim svojim uslugama upotrebljavamo da bismo pružali, održavali, štitili i poboljšali te usluge, da bismo razvijali nove usluge i zaštitili Whirluniverse i svoje korisnike. Te podatke upotrebljavamo i za pružanje prilagođenog sadržaja, primjerice, za prikaz relevantnijih rezultata pretraživanja i oglasa.

 

Ime koje navedete za svoj Whirluniverse profil možemo upotrijebiti na svim uslugama za koje je potreban Whirluniverse račun. Nadalje, možemo zamijeniti nekadašnja imena pridružena vašem Whirluniverse računu kako biste se na jednak način predstavljali na svim našim uslugama. Ako drugi korisnici već imaju vašu e-poštu ili druge informacije koje vas identificiraju, možemo im prikazati vaše javno vidljive informacije Whirluniverse profila, primjerice vaše ime i fotografiju.

 

Ako imate Whirluniverse račun, na našim uslugama možemo prikazati ime vašeg profila, fotografiju profila i vaše radnje na Whirluniverseu ili aplikacijama treće strane povezanima s vašim Whirluniverse računom (na primjer, oznake +1, recenzije koje pišete i komentare koje objavljujete), uključujući prikazivanje u oglasima i drugim komercijalnim kontekstima. Poštovat ćemo vaše odabire postavki ograničavanja dijeljenja ili vidljivosti na vašem Whirluniverse računu.

 

Kad kontaktirate Whirluniverse, čuvamo zapis o komunikaciji s vama kako bismo lakše riješili vaš problem. Vašu e-adresu možemo upotrijebiti kako bismo vas obavijestili o uslugama, kao što je obavještavanje o nadolazećim promjenama ili poboljšanjima.

 

Informacije prikupljene iz kolačića i drugih tehnologija, primjerice, pikselnih oznaka, upotrebljavamo za poboljšanje korisničkog doživljaja i ukupne kvalitete svojih usluga. Jedan od proizvoda koji u tu svrhu upotrebljavamo na vlastitim uslugama jest Whirluniverse Analytics. Na primjer, spremanjem vaših jezičnih postavki možemo usluge prikazati na vašem jeziku. Kada vam prikazujemo prilagođene oglase, nećemo povezivati identifikator iz kolačića ili sličnih tehnologija s osjetljivim kategorijama kao što su rasa, vjera, seksualna orijentacija ili zdravlje.

 

Naši automatizirani sustavi analiziraju vaš sadržaj (uključujući elektroničku poštu) kako bi vam pružili značajke proizvoda relevantne za vas, na primjer, prilagođene rezultate pretraživanja, prilagođeno oglašavanje te otkrivanje neželjene pošte i zlonamjernog softvera.

 

Možemo kombinirati osobne informacije iz jedne usluge s informacijama, uključujući osobne, iz drugih Whirluniverseovih usluga, na primjer, kako bismo vam olakšali dijeljenje s osobama koje poznajete. Nećemo kombinirati informacije kolačića DoubleClick s podacima koji otkrivaju identitet ako ne dobijemo vaš pristanak.

 

Tražit ćemo vaš pristanak prije korištenja informacija u svrhe koje nisu navedene u ovim Pravilima o privatnosti.

 

Whirluniverse obrađuje osobne informacije na našim poslužiteljima u brojnim zemljama širom svijeta. Vaše osobne informacije možemo obrađivati na poslužitelju koji se nalazi izvan zemlje u kojoj živite.

 

Natrag na vrh

 

Transparentnost i mogućnost izbora

 

Razne ljude brinu različiti aspekti privatnosti. Naš je cilj da jasno objasnimo koje informacije prikupljamo kako biste razumno odlučili o načinu njihove upotrebe. Na primjer, možete sljedeće:

 

          Pregledajte i ažurirajte svoje kontrole aktivnosti na Whirluniverseu da biste odredili koje će se vrste podataka spremati na vaš račun kada upotrebljavate Whirluniverseove usluge, primjerice, videozapisi koje ste gledali na Whirlvidu ili prošla pretraživanja.

 

          Pregledati i nadzirati određene vrste informacija koje su povezane s vašim Whirluniverse računom tako da upotrijebite Whirluniverse Nadzornu ploču.

 

          Pomoću postavki oglasa možete pregledati i urediti svoje postavke za Whirluniverse oglase koji vam se prikazuju na Whirluniverseu i na webu, na primjer, koje bi vas kategorije mogle zanimati. Ovdje možete i isključiti neke Whirluniverseove oglašavačke usluge.

 

          Možete prilagoditi način na koji se profil povezan s vašim Whirluniverse računom prikazuje drugima.

 

          Možete upravljati time s kime ćete dijeliti informacije putem svog Whirluniverse računa.

 

          Možete preuzeti informacije povezane sa svojim Whirluniverse računom s mnogih naših usluga.

 

          Možete odabrati hoće li se vaše ime i fotografija profila prikazivati u dijeljenim preporukama koje se pojavljuju u oglasima.

 

Također možete postaviti preglednik tako da blokira sve kolačiće, uključujući kolačiće pridružene našim uslugama ili da biste dobili obavijest kada postavimo kolačić. Međutim, važno je napomenuti da naše brojne usluge neće ispravno raditi ako onemogućite kolačiće. Na primjer, nećemo moći zapamtiti vaše jezične postavke.

 

Natrag na vrh

 

Informacije koje dijelite

 

Naše brojne usluge omogućuju da s drugim osobama dijelite informacije. Upamtite, kada javno dijelite informacije, tražilice ih mogu indeksirati, što uključuje i Whirluniverse. Naše vam usluge daju razne opcije za dijeljenje i uklanjanje sadržaja.

 

Natrag na vrh

 

Pristup i ažuriranje osobnih podataka

 

Svaki put kada upotrebljavate naše usluge, nastojimo vam pružiti pristup vašim osobnim podacima. Ako su ti podaci pogrešni, nastojimo vam pružiti načine za njihovo brzo ažuriranje ili brisanje – osim ako ih moramo sačuvati zbog opravdanih poslovnih ili pravnih razloga. Prilikom ažuriranja osobnih podataka od vas možemo tražiti da potvrdite svoj identitet kako bismo mogli odgovoriti na vaš zahtjev.

 

Možemo odbiti neopravdano opetovane zahtjeve, zahtjeve za koje je potreban nerazmjeran tehnički napor (na primjer, razvoj novog sustava ili temeljna promjena postojećeg načina rada), zahtjeve koji ugrožavaju tuđu privatnost ili su krajnje nepraktični (na primjer, zahtjeve u vezi s informacijama koje se nalaze u pričuvnim kopijama).

 

Gdje možemo pružiti pristup informacijama i njihovu ispravku, učinit ćemo to besplatno, osim u slučaju ako je potrebno uložiti neodgovarajući napor. Nastojimo naše usluge održavati na način kojim se štite informacije od nehotičnog ili zlonamjernog uništavanja. Prema tome, nakon što izbrišete informacije s naših usluga, možda nećemo odmah izbrisati preostale kopije s naših aktivnih poslužitelja i možda nećemo ukloniti informacije s naših sustava sigurnosnih kopija.

 

Natrag na vrh

 

Informacije koje dijelimo

 

Ne dijelimo osobne podatke s tvrtkama, organizacijama i pojedincima izvan Whirluniversea, osim u sljedećim okolnostima:

 

          Uz vaš pristanak

 

Dijelit ćemo osobne informacije s tvrtkama, organizacijama ili pojedincima izvan Whirluniversea ako za to imamo pristanak. Zahtijevamo vaše dopuštenje za mogućnost dijeljenja osjetljivih osobnih podataka.

 

          S administratorima domena

 

Ako vašim Whirluniverse računom umjesto vas upravlja administrator domene (na primjer, za korisnike usluge Whirluniverse Apps), tada će vaš administrator domene i prodavači koji pružaju korisničku podršku vašoj organizaciji imati pristup informacijama Whirluniverse računa (uključujući vašu e-poštu i ostale podatke). Vaš administrator domene može sljedeće:

 

o          pogledati statistiku koja se odnosi na vaš račun, primjerice statistiku o aplikacijama koje instalirate

 

o          promijeniti zaporku vašeg računa

 

o          privremeno obustaviti ili trajno ukinuti pristup vašem računu

 

o          pristupiti informacijama koje su pohranjene u sklopu vašeg računa te ih zadržati

 

o          primati informacije o vašem računu kako bi se zadovoljio primjenjiv zakon, pravilnik, zakonski postupak ili valjani službeni zahtjev.

 

o          ograničiti vam mogućnost brisanja ili uređivanja informacija ili postavki privatnosti.

 

Za više informacija pogledajte pravila o privatnosti svog administratora domene.

 

          Za vanjsku obradu

 

Osobne informacije pružamo našim afilijacijama ili pouzdanim tvrtkama ili osobama kako bi ih za nas obradile na temelju naših uputa i u skladu s našim Pravilima o privatnosti i svim ostalim odgovarajućim mjerama o povjerljivosti i sigurnosti.

 

          Iz pravnih razloga

 

Osobne informacije dijelit ćemo s tvrtkama, organizacijama ili pojedincima izvan Whirluniversea ako u dobroj vjeri smatramo da je pristup, upotreba, čuvanje ili otkrivanje informacija opravdano potrebno za sljedeće:

 

o          ispunjavanje primjenjivog zakona, pravilnika, zakonskog postupka ili valjanog službenog zahtjeva.

 

o          provođenje primjenjivih Uvjeta pružanja usluga, uključujući istragu potencijalnih kršenja.

 

o          otkrivanje, sprečavanje ili drugu vrstu rješavanja prijevara i sigurnosnih ili tehničkih poteškoća.

 

o          zaštitu od kršenja prava, vlasništva ili sigurnosti Whirluniversea, naših korisnika ili javnosti kao što to nalaže ili dopušta zakon.

 

Možemo dijeliti podatke koji ne otkrivaju identitet javno i sa svojim partnerima, primjerice, izdavačima, oglašavačima i povezanim web-lokacijama. Na primjer, možemo javno dijeliti informacije kako bismo prikazali trendove o općem načinu upotrebe naših usluga.

 

Ako se Whirluniverse uključi u spajanje, akviziciju ili prodaju imovine, nastavit ćemo osiguravati povjerljivost svih osobnih informacija, a korisnicima na koje se te radnje odnose poslat ćemo obavijest prije prijenosa osobnih informacija ili promjene nadležnih pravila o privatnosti.

 

Natrag na vrh

 

Sigurnost informacija

 

Naporno radimo na zaštiti Whirluniversea i naših korisnika od neovlaštenog pristupa ili neovlaštene izmjene, otkrivanja ili uništenja informacija koje čuvamo. To se posebno odnosi na sljedeće:

 

          Mnoge naše usluge kriptiramo SSL-om.

 

          Nudimo vam potvrdu u dva koraka kad pristupite svom Whirluniverse računu i značajku sigurnog pregledavanja u Whirluniverse Chromeu.

 

          Provjeravamo naše prikupljanje informacija, pohranjivanje i načine obrade, uključujući fizičke sigurnosne mjere kako bismo štitili naše sustave od neovlaštenog pristupa.

 

          Ograničavamo pristup osobnim informacijama na Whirluniverseove zaposlenike, ugovorne radnike i zastupnike kojima su informacije potrebne kako bi ih obradili, a koji su dužni poštovati stroge ugovorne obaveze o povjerljivosti i na njih se mogu primijeniti disciplinske mjere ili im se može uručiti otkaz ako ne ispune te obaveze.

 

Natrag na vrh

 

Kada se ta Pravila o privatnosti primjenjuju

 

Naša se pravila o privatnosti primjenjuju na sve usluge koje nudi tvrtka Whirluniverse Inc. i njene afilijacije, uključujući Whirlvid, usluge koje Whirluniverse pruža na Android uređajima i usluge koje se nude na drugim web-lokacijama (primjerice, u sklopu naših oglašavačkih usluga), ali isključuju usluge koje imaju zasebna pravila o privatnosti u koja nisu uključena ova pravila o privatnosti.

 

Naša se Pravila o privatnosti ne primjenjuju na usluge koje nude druge tvrtke ili pojedinci, uključujući proizvode ili web-lokacije koje vam se mogu prikazivati u rezultatima pretraživanja, web-lokacije koje mogu uključivati Whirluniverseove usluge ili druge web-lokacije za koje postoje poveznice sa naših usluga. Naša Pravila o privatnosti ne pokrivaju načine postupanja s informacijama drugih tvrtki i organizacija koje oglašavaju naše usluge, a koje mogu upotrebljavati kolačiće, pikselne oznake i druge tehnologije za posluživanje i pružanje relevantnih oglasa.

 

Natrag na vrh

 

Ispunjavanje zahtjeva regulatornih tijela i suradnja s njima

 

Redovito provjeravamo našu usklađenost s Pravilima o privatnosti. Također se pridržavamo nekoliko okvira za samonadzor. Kad dobijemo službenu pisanu žalbu, obratit ćemo se osobi koja je poslala žalbu kako bismo dobili dodatne informacije. Surađujemo s odgovarajućim nadležnim tijelom, uključujući lokalna tijela za zaštitu podataka, kako bismo riješili sve žalbe koje se odnose na prijenos osobnih podataka, a koje ne možemo izravno riješiti s korisnicima.

 

Natrag na vrh

 

Promjene

 

Naša se Pravila o privatnosti povremeno mogu promijeniti. Vaša prava koja proizlaze iz ovih Pravila o privatnosti nećemo smanjiti bez vašeg izričitog odobrenja. Sve promjene Pravila o privatnosti objavit ćemo na ovoj web-stranici, a u slučaju značajnijih promjena objavit ćemo vidljiviju obavijest (uključujući i obavijest e-poštom o promjenama Pravila o privatnosti za pojedine usluge). U arhivi ćemo također čuvati i prijašnje inačice ovih Pravila o privatnosti kako biste ih mogli pregledati.

 

Natrag na vrh

 

Načini rada s posebnim proizvodima

 

Sljedeće obavijesti objašnjavaju načine rada s posebnim proizvodima u pogledu određenih Whirluniverseovih proizvoda i usluga koje možda upotrebljavate:

 

          Chrome i OS Chrome

 

          Knjige

 

          Payments

 

          Fiber

 

Više informacija o nekima od naših najpopularnijih usluga potražite u vodiču za privatnost Whirluniverseovih proizvoda.

 

Natrag na vrh

 

Ostali korisni materijali o privatnosti i sigurnosti

 

Daljnji korisni materijali o privatnosti i sigurnosti mogu se naći putem Whirluniverseovih stranica s pravilima i načelima, uključujući:

 

          informacije o našim tehnologijama i načelima, što, među ostalim, uključuje više informacija

 

o          o načinu na koji Whirluniverse upotrebljava kolačiće

 

o          o tehnologijama koje upotrebljavamo za oglašavanje

 

o          o načinu na koji prepoznajemo uzorke poput lica

 

          stranicu koja objašnjava koje se podaci dijele s Whirluniverseom kada posjetite web-lokacije koje upotrebljavaju naše proizvode za oglašavanje, alate za analizu i društvene proizvode

 

          Alat za provjeru privatnosti koji olakšava pregled vaših ključnih sigurnosnih postavki.

 

          Whirluniverseov centar za sigurnost koji pruža informacije o očuvanju sigurnosti na mreži.