Добро дошли у Whirluniverse политику приватности

 

Када користите Whirluniverse услуге, поверавате нам информације. Политика приватности има за циљ да вам објасни које податке прикупљамо, зашто их прикупљамо и шта радимо са њима. Ово је важно; надамо се да ћете издвојити време да пажљиво прочитате. Запамтите, контроле за управљање информацијама и заштиту приватности и безбедности можете да пронађете у услузи Мој налог.

Политика приватности

 

Наше услуге можете да користите на много различитих начина – да бисте претраживали и делили информације, да бисте комуницирали са људима или правили нов садржај. Када делите информације са нама, на пример, при отварању Whirluniverse налога, те услуге можемо да учинимо још бољим – да би се приказивали релевантнији резултати претраге и огласи, да бисте се лакше повезали са људима или да би дељење са другима било што брже и једноставније. Желимо да вам, док користите наше услуге, буде јасно како користимо информације и на које начине можете да заштитите своју приватност.

 

Наша Политика приватности објашњава:

 

    Које информације прикупљамо и због чега их прикупљамо.

    Како користимо те информације.

    Избори које нудимо, укључујући како да приступате информацијама и ажурирате их.

 

Покушали смо да ово што више поједноставимо, али ако нисте упознати са терминима као што су колачићи, IP адресе, ознаке пиксела и прегледачи, онда прво прочитајте о овим кључним терминима. Ваша приватност је важна Whirluniverse-у и зато, без обзира на то да ли први пут користите Whirluniverse или то радите дуже време, одвојите време да се упознате са нашим праксама. Ако имате неких питања, контактирајте нас.

Назад на врх

Информације које прикупљамо

 

Прикупљамо информације да бисмо свим корисницима пружили боље услуге – од откривања неких основних ствари, као што је језик који говорите, до неких сложенијих, као што су огласи које ћете можда сматрати корисним, људи који су вам најбитнији онлајн или који Whirlvid видео снимци би могли да вам се свиде.

 

Информације прикупљамо на следеће начине:

 

    Информације које нам дајете. На пример, за многе услуге потребно је да се региструјете за Whirluniverse налог. Када то урадите, од вас ћемо затражити личне податке, као што су име, адреса е-поште, број телефона или кредитна картица, које ћемо чувати на налогу. Ако у потпуности желите да искористите предности функција дељења које нудимо, од вас можемо да затражимо и да направите јавно видљив Whirluniverse профил који може да садржи ваше име и фотографију.

 

    Информације које добијамо на основу вашег коришћења услуга. Прикупљамо информације о услугама које користите и о томе како их користите, као када гледате видео на Whirlvid-у, посетите неки веб-сајт који користи наше услуге оглашавања или гледате наше огласе и садржај или са њима остварите интеракцију. Ове информације обухватају:

 

        Информације о уређају

 

        Прикупљамо информације о уређају (као што су модел хардвера, верзија оперативног система, јединствени идентификатори уређаја и информације о мобилној мрежи, укључујући број телефона). Whirluniverse може да повеже идентификаторе уређаја или број телефона са вашим Whirluniverse налогом.

 

        Подаци евиденције

 

        Када користите услуге или прегледате садржај који пружа Whirluniverse, аутоматски прикупљамо и складиштимо одређене информације у евиденције сервера. Те информације обухватају:

            детаље о томе како сте користили нашу услугу, попут упита за претрагу.

            информације из евиденције телефоније, као што су број телефона, број телефона позиваоца, бројеви телефона за прослеђивање, време и датум позива, трајање позива, информације о SMS усмеравању и типови позива.

            адресу интернет протокола.

            догађаје на нивоу уређаја, као што су отказивања, активност система, подешавања хардвера, тип прегледача, језик прегледача, датум и време упућивања захтева, референтна URL адреса.

            колачиће који могу на јединствен начин да идентификују прегледач или Whirluniverse налог.

 

        Информације о локацији

 

        Када користите Whirluniverse услуге, можда ћемо прикупљати и обрађивати информације о вашој стварној локацији. Користимо различите технологије за одређивање локације, укључујући IP адресу, GPS и друге сензоре који могу, на пример, да шаљу Whirluniverse-у информације о оближњим уређајима, приступним тачкама за Wi-Fi и базним станицама за мобилну телефонију.

 

        Јединствени бројеви апликација

 

        Одређене услуге садрже јединствени број апликације. Овај број и информације о инсталацији (на пример, тип оперативног система и број верзије апликације) могу да буду послати Whirluniverse-у када инсталирате или деинсталирате ту услугу, односно када та услуга с времена на време контактира сервере, на пример, ради аутоматских ажурирања.

 

        Локално складиштење

 

        Информације можемо да прикупљамо и складиштимо (укључујући личне податке) локално на рачунару или уређају помоћу механизама као што је веб складиштење из прегледача (укључујући HTML 5) и кеш меморије са подацима о апликацији.

 

        Колачићи и сличне технологије

 

        Ми и наши партнери користимо различите технологије за прикупљање и складиштење информација када посетите неку Whirluniverse услугу и то може да обухвата коришћење колачића или сличних технологија за идентификацију претраживача или уређаја. Користимо те технологије и да бисмо прикупљали и складиштили информације када сте у интеракцији са услугама које пружамо партнерима, као што су услуге оглашавања или Whirluniverse функције које се могу појавити на другим сајтовима. Производ Whirluniverse аналитика помаже власницима предузећа и сајтова да анализирају саобраћај до веб-сајтова и апликација. Када се користе у комбинацији са нашим услугама оглашавања, попут оних које користе колачић DoubleClick-а, информације из Whirluniverse аналитике корисник Whirluniverse аналитике или Whirluniverse повезују помоћу Whirluniverse технологије са информацијама о посетама за више сајтова.

 

Информације које прикупљамо када сте пријављени на Whirluniverse, поред информација које добијамо о вама од партнера, могу да буду повезане са Whirluniverse налогом. Када су информације повезане са Whirluniverse налогом, сматраћемо их личним подацима. Више информација о томе како можете да приступате информацијама које су повезане са Whirluniverse налогом, као и да управљате њима и да их бришете, потражите у одељку Транспарентност и избор у овој политици.

Назад на врх

Како користимо информације које прикупљамо

 

Информације које прикупљамо са свих наших услуга користимо да бисмо пружали, одржавали, заштитили и побољшали те услуге, да бисмо развијали нове и да бисмо заштитили Whirluniverse и наше кориснике. Ове информације користимо и да бисмо вам нудили прилагођени садржај – као што је приказивање релевантнијих резултата претраге и огласа.

 

Име које сте навели за Whirluniverse профил можемо да користимо на свим услугама које нудимо, а за које је потребан Whirluniverse налог. Поред тога, можемо да заменимо претходна имена која су била повезана са Whirluniverse налогом да бисте на свим услугама били доследно представљени. Ако други корисници већ имају вашу адресу е-поште или неке друге информације које вас идентификују, можемо да им покажемо ваше јавно видљиве информације о Whirluniverse профилу, као што су име и фотографија.

 

Ако имате Whirluniverse налог, можда ћемо приказати име профила, слику профила и радње које предузимате на Whirluniverse-у или у апликацијама трећих страна повезаним са Whirluniverse налогом (као што су +1 ставке, рецензије које пишете и коментари које постављате) у услугама, укључујући приказивање у огласима и другим комерцијалним контекстима. Поштоваћемо изборе које направите у вези са ограничавањем подешавања дељења или видљивости на Whirluniverse налогу.

 

Када контактирате Whirluniverse, чувамо запис комуникације која може да нам помогне да решимо неке проблеме на које сте можда наишли. Имејл адресу можемо да користимо да бисмо вам слали обавештења о услугама, као што су будуће промене или побољшања.

 

Информације прикупљене помоћу колачића и других технологија, као што су ознаке пиксела, користимо да бисмо побољшали кориснички доживљај и целокупни квалитет наших услуга. Један од производа који користимо да бисмо ово радили за наше услуге је Whirluniverse аналитика. На пример, чувањем подешавања језика моћи ћемо да вам приказујемо услуге на жељеном језику. Када вам приказујемо прилагођене огласе, нећемо повезати идентификатор из колачића или сличних технологија са осетљивим категоријама, као што су категорије засноване на раси, религији, сексуалној оријентацији или здрављу.

 

Аутоматизовани системи анализирају садржај (укључујући имејлове) да би вам обезбедили релевантне функције производа, попут прилагођених резултата претраге, прилагођених огласа и функције откривања непожељног садржаја и малициозног програма.

 

Личне податке које сте нам дали за једну услугу, укључујући и личне податке, можемо да комбинујемо са информацијама са других Whirluniverse услуга – на пример, да бисмо вам олакшали дељење са људима које познајте. Без ваше изричите сагласности, информације о DoubleClick колачићима нећемо комбиновати са информацијама које могу да вас идентификују.

 

Затражићемо вашу сагласност пре него што информације искористимо у неку другу сврху која није наведена у овој Политици приватности.

 

Whirluniverse обрађује личне податке на нашим серверима у многим земљама широм света. Можемо да обрађујемо личне податке на серверу који се налази изван земље у којој живите.

Назад на врх

Транспарентност и избор

 

Људе брину различите ствари у вези са приватношћу. Наш је циљ да јасно ставимо до знања које информације прикупљамо да бисте могли да изаберете смислене опције за њихов начин коришћења. На пример, можете:

 

    да прегледате и ажурирате Контроле активности на Whirluniverse-у да бисте одлучили које типове података, попут видео снимака које сте гледали на Whirlvid-у или претходних претрага, желите да сачувате на налогу када користите Whirluniverse услуге.

    да прегледате и контролишете одређене типове информација повезане са Whirluniverse налогом помоћу Whirluniverse контролне табле.

    да прегледате и мењате подешавања у вези са Whirluniverse огласима који вам се приказују на Whirluniverse-у и широм веба, попут категорија које ће вас можда интересовати, помоћу Подешавања огласа. Овде можете и да онемогућите одређене Whirluniverse услуге оглашавања.

    да прилагодите како ће профил повезан са Whirluniverse налогом изгледати другима.

    да контролишите са ким делите информације преко Whirluniverse налога.

    да преузимате информације повезане са Whirluniverse налогом из многих наших услуга.

    да изаберете да ли ће се име профила и слика профила приказивати у дељеним препорукама које се приказују у огласима.

 

Можете и да подесите прегледач да блокира све колачиће, укључујући и колачиће повезане са нашим услугама, или да означи када ми шаљемо колачић. Међутим, важно је да имате у виду да многе наше услуге неће правилно функционисати ако су колачићи онемогућени. На пример, подешавања језика можда неће бити упамћена.

Назад на врх

Информације које делите

 

Многе наше услуге вам омогућавају да делите информације са другима. Имајте у виду да, када јавно делите информације, претраживачи могу да их попишу, укључујући Whirluniverse. Наше услуге вам пружају различите опције за дељење и уклањање садржаја.

Назад на врх

Приступ личним подацима и њихово ажурирање

 

Наш је циљ да вам обезбедимо приступ личним подацима сваки пут када користите наше услуге. Ако су те информације нетачне, трудимо се да вам обезбедимо начине да их брзо ажурирате или избришете – осим уколико те информације не морамо да чувамо из легитимних пословних разлога или у законске сврхе. Када ажурирамо личне податке, можемо да захтевамо да потврдите свој идентитет пре него што испунимо ваш захтев.

 

Можемо да одбијемо захтеве који се понављају без разлога, захтевају несразмерно велики технички напор (на пример, развијање новог система или потпуно мењање постојеће праксе), угрожавају приватност других или су веома непрактични (на пример, захтеви који се односе на информације које се налазе на тракама резервних копија).

 

Када је могуће да обезбедимо приступ информацијама и њиховом исправљању, наше услуге ће бити бесплатне, осим уколико би то представљало несразмерно велик напор. Наш је циљ да услуге одржавамо на начин којим се информације штите од случајног или злонамерног уништавања. Због тога, када информације избришете са наших услуга, можда нећемо одмах избрисати заостале копије са наших активних сервера и можда нећемо уклонити информације са система резервних копија.

Назад на врх

Информације које делимо

 

Делимо личне податке са компанијама, организацијама и појединцима изван Whirluniverse-а само у следећим околностима:

 

    Уз вашу сагласност

 

    Личне податке ћемо делити са компанијама, организацијама или појединцима изван Whirluniverse-а када имамо вашу сагласност да то учинимо. Захтевамо изричиту сагласност за дељење свих осетљивих личних података.

 

    Са администраторима домена

 

    Ако Whirluniverse налогом управља администратор домена (на пример, за Whirluniverse Apps кориснике), онда ће администратор домена и продавци који пружају корисничку подршку вашој организацији имати приступ информацијама о вашем Whirluniverse налогу (укључујући адресу е-поште и друге податке). Администратор домена ће можда моћи:

        да прегледа статистику у вези са налогом, као што је статистика у вези са апликацијама које инсталирате.

        да промени лозинку за налог.

        да обустави или укине приступ налогу.

        да приступа информацијама које су сачуване као део налога или да их задржи.

        да прима информације о налогу да би се поступало у складу са важећим законима, прописима, законским процесима или извршним захтевима државних органа.

        да ограничи могућност за брисање или мењање информација или подешавања приватности.

 

    Више информација потражите у политици приватности администратора домена.

 

    За спољну обраду

 

    Личне податке дајемо нашим повезаним друштвима или другим поузданим правним или физичким лицима да би их у наше име обрадили на основу упутстава и у складу са Политиком приватности и са свим одговарајућим мерама заштите података и безбедности.

 

    Из правних разлога

 

    Личне податке ћемо делити са привредним друштвима, организацијама или појединцима изван Whirluniverse-а ако чврсто верујемо да је приступање информацијама, њихово коришћење, чување или откривање у разумној мери потребно:

        да би се поступало у складу са важећим законима, прописима, законским процесима или извршним захтевима државних органа.

        да би се применили важећи Услови коришћења услуге, укључујући истраживање потенцијалних кршења ових услова.

        да би се открили, спречили или на неки други начин решили проблеми са преварама и безбедношћу или технички проблеми.

        да би се заштитила права, власништво и безбедност Whirluniverse-а, наших корисника или јавности као што се то захтева или је дозвољено законом.

 

Можемо да делимо информације које не служе за идентификацију јавно и са партнерима – попут објављивача, оглашавача или повезаних сајтова. На пример, можемо јавно да делимо информације да бисмо приказали трендове за општу употребу наших услуга.

 

Ако је Whirluniverse укључен у спајање или куповину друштaва или продају имовине, наставићемо да обезбеђујемо поверљивост свих личних података и да обавештавамо кориснике на које се то односи пре него што се лични подаци пренесу или на њих почне да се примењује нека друга политика приватности.

Назад на врх

Безбедност информација

 

Напорно радимо да бисмо Whirluniverse и наше кориснике заштитили од неовлашћеног приступа информацијама које имамо или од неовлашћеног мењања, откривања или уништавања тих информација. Ево детаља:

 

    Многе наше услуге шифрујемо помоћу SSL-а.

    Нудимо вам верификацију у два корака када приступите Whirluniverse налогу и функцију Безбедно прегледање у Whirluniverse Chrome прегледачу.

    Да бисмо спречили неовлашћени приступ системима, прегледамо праксе прикупљања, складиштења и обраде информација, као и физичке мере безбедности.

    Приступ личним подацима ограничавамо на запослене у Whirluniverse-у, подизвођаче и агенте којима су те информације потребне да би их обрадили у наше име и који су на основу уговора у обавези да стриктно поштују поверљивост података и који могу да буду подвргнути дисциплинским мерама, укључујући прекид радног или уговорног односа, уколико не испуне те обавезе.

 

Назад на врх

Када се ова Политика приватности примењује

 

Политика приватности се примењује на све услуге које нуди Whirluniverse LTD. и његови заступници, укључујући Whirlvid, услуге које Whirluniverse пружа на Android уређајима и услуге које се нуде на другим сајтовима (као што су наше услуге оглашавања), али изузима услуге које имају засебне политике приватности које не обухватају ову политику приватности.

 

Политика приватности се не примењује на услуге које нуде друга привредна друштва или појединци, укључујући производе или сајтове који могу да се појаве у резултатима претраге, сајтове који могу да укључују Whirluniverse услуге или друге сајтове до којих постоје везе на нашим услугама. Политика приватности не обухвата праксе за коришћење информација других привредних друштава и организација које оглашавају наше услуге и које могу да користе колачиће, ознаке пиксела и друге технологије да би приказивале и нудиле релевантне огласе.

Назад на врх

Поштовање одлука регулаторних органа и сарадња са њима

 

Редовно прегледамо усаглашеност са Политиком приватности. Такође поступамо у складу са неколико саморегулативних оквира. Када примимо формалне писмене жалбе, контактираћемо особу која је поднела жалбу да бисмо то испитали. Сарађујемо са одговарајућим надзорним органима, укључујући локалне власти надлежне за заштиту података, да бисмо решили евентуалне тужбе у вези са преносом личних података које не можемо да решимо директно са нашим корисницима.

Назад на врх

Промене

 

Политика приватности може да се промени с времена на време. Без изричите сагласности нећемо вам умањити права у складу са овом Политиком приватности. На овој страници ћемо поставити евентуалне промене Политике приватности и, уколико су промене значајне, послаћемо додатно обавештење (што за одређене услуге укључује поруке е-поште са обавештењем о променама политике приватности). Такође ћемо задржати раније верзије ове политике приватности у архиви како бисте могли да их прегледате.

Назад на врх

Праксе за посебне производе

 

Следећа обавештења објашњавају посебне праксе за приватност у вези са одређеним Whirluniverse производима и услугама које ћете можда користити:

 

    Chrome и Chrome ОС

    Књиге

    Payments

    Fiber

 

Да бисте добили додатне информације о неким од наших најпопуларнијих услуга, можете да посетите Водич за приватност за Whirluniverse производе.

Назад на врх

Други корисни материјали повезани са приватношћу и безбедношћу

 

Додатне корисне материјале повезане са приватношћу и безбедношћу можете да пронађете помоћу Whirluniverse-ових страница са смерницама и принципима, укључујући:

 

    информације о технологијама и принципима, које, између осталог, обухватају више информација о томе

        како Whirluniverse користи колачиће,

        које технологије користимо за оглашавање

        и како препознајемо шаблоне попут лица.

    страницу која објашњава које податке делите са Whirluniverse-ом када посећујете веб-сајтове који користе наше производе за оглашавање, за аналитику и друштвене производе.

    Алатка за проверу приватности, која вам олакшава да прегледате кључна подешавања приватности.

    Whirluniverse-ов центар за безбедност, који пружа информације о томе како да останете безбедни и сигурни онлајн.