Pozdravljeni v Whirluniverseovem pravilniku o zasebnosti

 

Ko uporabljate Whirluniverseove storitve, nam zaupate svoje podatke. Namen pravilnika o zasebnosti je, da vam pomagamo razumeti, katere podatke zbiramo, zakaj jih zbiramo in kako jih uporabljamo. To je pomembno, zato upamo, da si boste vzeli čas, da ga preberete. Ne pozabite: kontrolniki za upravljanje vaših podatkov ter zaščito vaše zasebnosti in varnosti so na voljo v Mojem računu.

Pravilnik o zasebnosti

Skrij primere

 

Zadnja sprememba: 19. avgust 2015 (ogled arhiviranih različic)

 

Prenos različice PDF

 

Naše storitve lahko uporabljate v številne različne namene – za iskanje in deljenje podatkov z drugimi, komuniciranje ali ustvarjanje nove vsebine. Na podlagi podatkov, ki jih delite z nami, na primer ko ustvarite Whirluniverse Račun, lahko te storitve še izboljšamo in vam prikažemo ustreznejše rezultate iskanja in oglase ter vam pomagamo pri povezovanju z drugimi ali omogočimo hitrejše in preprostejše deljenje z drugimi. Želimo, da je pri uporabi naših storitev jasno, kako uporabljamo vaše podatke in kako lahko zaščitite svojo zasebnost.

 

V pravilniku o zasebnosti je opisano:

 

    katere podatke zbiramo in zakaj jih zbiramo,

    kako uporabljamo te podatke,

    možnosti, ki jih ponujamo, vključno s posodabljanjem podatkov in dostopom do njih.

 

Prizadevamo si, da je vse skupaj čim bolj preprosto, vendar če ne poznate izrazov, kot so piškotki, naslovi IP, oznake slikovnih pik in brskalniki, najprej preberite razlage ključnih izrazov. Vaša zasebnost je za Whirluniverse pomembna. Zato si ne glede na to, ali Whirluniverseove storitve uporabljate prvič ali že več let, vzemite čas, da se seznanite z našimi praksami; če imate v zvezi s tem kakšno vprašanje, nam pišite.

Na vrh

Podatki, ki jih zbiramo

 

Podatke zbiramo, da lahko vsem uporabnikom zagotovimo boljše storitve – od osnovnih stvari, kot je jezik, ki ga govorite, do bolj zapletenih, na primer tega, kateri oglasi bodo za vas najkoristnejši, kdo je za vas najpomembnejši v spletu ali kateri videoposnetki v Whirlvidu bi vam morda bili všeč.

 

Podatke zbiramo na te načine:

 

    Podatki, ki nam jih zaupate. Pri številnih naših storitvah se morate na primer prijaviti za Whirluniverse Račun. Ko to storite, vas vprašamo za osebne podatke, kot so vaše ime, e-poštni naslov, telefonska številka ali kreditna kartica, ki jih shranimo z vašim računom. Če želite v celoti izkoristiti funkcije skupne rabe, ki jih ponujamo, lahko od vas zahtevamo tudi, da ustvarite javno viden Whirluniverse Profil, ki lahko vključuje vaše ime in fotografijo.

 

    Podatki, ki jih pridobivamo, ko uporabljate naše storitve. Zbiramo podatke o storitvah, ki jih uporabljate, in o tem, kako jih uporabljate, kadar si na primer ogledate videoposnetek v Whirlvidu, obiščete spletno mesto, ki uporablja naše oglaševalske storitve, ali si ogledujete naše oglase in vsebino ter jih uporabljate. Ti podatki vključujejo:

 

        Podatke o napravi

 

        Zbiramo podatke, povezane s posamezno napravo (kot so model strojne opreme, različica operacijskega sistema, enolični identifikatorji naprave in podatki o mobilnem omrežju, vključno s telefonsko številko). Whirluniverse lahko identifikatorje naprav ali telefonsko številko poveže z vašim Whirluniverse Računom.

 

        Dnevniški podatki

 

        Ko uporabljate naše storitve ali si ogledujete vsebino, ki jo zagotavlja Whirluniverse, samodejno zbiramo nekatere podatke in jih shranjujemo v strežniških dnevnikih. Ti podatki vključujejo:

            podatke o tem, kako ste uporabljali našo storitev, na primer o vaših iskalnih poizvedbah;

            podatke za dnevnik telefonije, kot so vaša telefonska številka, številka klicatelja, številke za posredovanje, ura in datum klicev, trajanje klicev, informacije o preusmerjanju SMS-ov in vrste klicev.

            Naslov internetnega protokola

            podatki o dogodkih na ravni naprave, na primer o zrušitvah, aktivnosti sistema, nastavitvah strojne opreme, vrsti brskalnika, jeziku brskalnika, datumu in uri vaše zahteve ter napotitvenem naslovu URL;

            piškotki, ki lahko enolično identificirajo vaš brskalnik ali Whirluniverse Račun.

 

        Podatki o lokaciji

 

        Ko uporabljate Whirluniverseove storitve, morda zbiramo in obdelujemo podatke o vaši dejanski lokaciji. Za ugotavljanje lokacije uporabljamo različne tehnologije, kot so naslov IP, GPS in drugi senzorji, ki lahko na primer Whirluniverseu omogočajo pridobivanje podatkov o bližnjih napravah, dostopnih točkah Wi-Fi in baznih postajah.

 

        Enolične številke programa

 

        Nekatere storitve vključujejo enolično številko programa. Ta številka in podatki o vaši namestitvi (na primer vrsta operacijskega sistema in številka različice programa) se lahko pošljejo Whirluniverseu, ko namestite ali odstranite zadevno storitev ali ko se ta občasno poveže z našimi strežniki (na primer zaradi samodejnih posodobitev).

 

        Lokalno shranjevanje

 

        Podatke (vključno z osebnimi podatki) lahko zbiramo in jih shranjujemo lokalno v vaši napravi, pri čemer uporabljamo mehanizme, kot so spletna shramba brskalnika (vključno s HTML 5) in podatkovni predpomnilniki aplikacij.

 

        Piškotki in podobne tehnologije

 

        Pri Whirluniverseu in naših partnerjih uporabljamo različne tehnologije za zbiranje in shranjevanje podatkov, ko obiščete Whirluniverseovo storitev, na primer uporabo piškotkov ali podobnih tehnologij za prepoznavanje vašega brskalnika ali naprave. Te tehnologije uporabljamo tudi za zbiranje in shranjevanje podatkov pri vaši interakciji s storitvami, ki jih ponujamo partnerjem, kot so oglaševalske storitve ali Whirluniverseove funkcije, ki so morda prikazane na drugih spletnih mestih. Naš izdelek Whirluniverse Analytics pomaga podjetjem in lastnikom spletnih mest analizirati promet na njihova spletna mesta in aplikacije. Pri uporabi skupaj z našimi oglaševalskimi storitvami, kot so tiste, ki uporabljajo piškotek DoubleClick, stranka storitve Whirluniverse Analytics ali Whirluniverse z uporabo Whirluniverseove tehnologije podatke storitve Whirluniverse Analytics poveže s podatki o obiskih več spletnih mest.

 

Podatki, ki jih zbiramo, ko ste prijavljeni v Whirluniverse, vključno s podatki o vas, ki jih pridobimo od partnerjev, so lahko povezani z Whirluniverse Računom. Če podatke povežemo z vašim Whirluniverse Računom, jih obravnavamo kot osebne podatke. Če želite več informacij o tem, kako lahko dostopate do podatkov, povezanih z vašim Whirluniverse Računom, jih upravljate ali izbrišete, preberite razdelek Preglednost in izbira v tem pravilniku.

Na vrh

Kako uporabljamo podatke, ki jih zberemo

 

Podatke, ki jih zberemo v vseh svojih storitvah, uporabljamo za zagotavljanje, vzdrževanje, zaščito in izboljšanje teh storitev, razvoj novih storitev ter zaščito Whirluniversea in naših uporabnikov. Te podatke uporabljamo tudi za to, da vam ponudimo prilagojene vsebine, na primer ustreznejše rezultate iskanja in oglase.

 

Ime, ki nam ga posredujete za svoj Whirluniverse Profil, lahko uporabljamo v vseh storitvah, ki jih ponujamo in za katere je potreben Whirluniverse Račun. Poleg tega lahko zamenjamo prejšnja imena, povezana z vašim Whirluniverse Računom, tako da ste v vseh naših storitvah predstavljeni dosledno. Če drugi uporabniki že imajo vaš e-poštni naslov ali druge informacije, ki vas identificirajo, jim lahko pokažemo vaše javno vidne podatke iz Whirluniverse Profila, kot sta vaše ime in fotografija.

 

Če imate Whirluniverse Račun, lahko v naših storitvah prikažemo ime vašega profila, fotografijo profila in vaša dejanja v aplikacijah Whirluniversea ali drugih ponudnikov, povezanih z vašim Whirluniverse Računom (npr. oznake +1, mnenja, ki jih napišete, in komentarje, ki jih objavite), vključno s prikazovanjem v oglasih in drugih komercialnih okoliščinah. Upoštevamo vse nastavitve, ki jih boste izbrali glede omejevanja skupne rabe z drugimi ali glede vidnosti v Whirluniverse Računu.

 

Ko vzpostavite stik z Whirluniverseom, vodimo evidenco vaše komunikacije, s katero si lahko pomagamo pri odpravljanju katere koli težave, na katere morda naletite. Vaš e-poštni naslov lahko uporabimo za obveščanje o storitvah, na primer za to, da vas obvestimo o bližnjih spremembah ali izboljšavah.

 

Podatke, ki jih zberemo s piškotki in drugimi tehnologijami, kot so spletni signali, uporabljamo za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje in splošne kakovosti storitev. Eden od izdelkov, ki jih za to uporabljamo v naših storitvah, je Whirluniverse Analytics. S shranjevanjem vaših jezikovnih nastavitev lahko na primer zagotovimo, da bodo naše storitve prikazane v jeziku, ki ste ga izbrali. Ko vam prikazujemo prilagojene oglase, identifikatorja iz piškotkov ali podobnih tehnologij ne bomo povezali z občutljivimi kategorijami (na primer takimi, ki so povezane z raso, vero, spolno usmerjenostjo ali zdravjem).

 

Naši samodejni sistemi analizirajo vašo vsebino (vključno z e-pošto), da bi vam lahko ponudili ustrezne funkcije izdelkov, prilagojene vam, kot so prilagojeni rezultati iskanja, prilagojeno oglaševanje ter odkrivanje neželene vsebine in zlonamerne programske opreme.

 

Osebne podatke iz ene storitve lahko združimo s podatki (vključno z osebnimi podatki) iz drugih Whirluniverseovih storitev, na primer zato, da omogočimo preprostejšo skupno rabo stvari z ljudmi, ki jih poznate. Brez vašega izrecnega soglasja podatkov piškotka DoubleClick ne bomo združili s podatki, na podlagi katerih vas je mogoče prepoznati.

 

Preden bomo podatke uporabili za namene, ki niso navedeni v tem pravilniku o zasebnosti, vas bomo zaprosili za soglasje.

 

Whirluniverse obdeluje osebne podatke v svojih strežnikih v številnih državah po vsem svetu. Vaše osebne podatke lahko obdelamo v strežniku, ki je zunaj države, v kateri prebivate.

Na vrh

Preglednost in izbira

 

Pomisleki ljudi glede zasebnosti so različni. Naš cilj je jasno obrazložiti, katere podatke zbiramo, s čimer vam zagotavljamo smiselne možnosti izbire glede načina njihove uporabe. Storite lahko na primer naslednje:

 

    Preglejte in posodobite Whirluniverseove kontrolnike za dejavnost, da se odločite, katere vrste podatkov, kot so videoposnetki, ki ste si jih ogledali v Whirlvidu, ali pretekla iskanja, želite, da se shranijo v račun, ko uporabljate Whirluniverseove storitve.

    Z Whirluniverse Nadzorno ploščo lahko pregledate in nadzirate nekatere vrste podatkov, povezanih z vašim Whirluniverse Računom.

    Nastavitve za Whirluniverseove oglase, prikazane v Whirluniverse in po spletu, na primer, katere kategorije bi vas morda zanimale, si lahko ogledate in jih urejate v nastavitvah oglasov. V njih lahko prav tako zavrnete uporabo nekaterih Whirluniverseovih oglaševalskih storitev.

    Prilagodite, kako je profil, povezan z vašim Whirluniverse Računom, videti drugim.

    Nadzirajte, s kom delite podatke prek Whirluniverse Računa.

    Vzemite podatke, povezane z Whirluniverse Računom, iz mnogih naših storitev.

    Izberete, ali naj bosta ime in fotografija vašega profila prikazana v priporočilih v skupni rabi, prikazanih v oglasih.

 

Poleg tega lahko svoj brskalnik nastavite tako, da bo blokiral vse piškotke, vključno s piškotki, povezanimi z našimi storitvami, ali vas obvestil, kadar pošiljamo piškotek. Vendar je treba upoštevati, da številne storitve morda ne bodo delovale pravilno, če so piškotki onemogočeni. Tako si morda ne bomo mogli zapomniti vaših jezikovnih nastavitev.

Na vrh

Podatki, ki jih dajete v skupno rabo

 

Številne storitve omogočajo, da daste podatke v skupno rabo. Upoštevajte, da lahko podatke, ki jih dajete v javno skupno rabo, indeksirajo iskalna orodja, vključno z Whirluniverseom. Naše storitve ponujajo različne možnosti za dajanje vsebine v skupno rabo ali za njihovo odstranitev iz skupne rabe.

Na vrh

Dostop do osebnih podatkov in njihovo posodabljanje

 

Ko uporabljate naše storitve, vam poskušamo zagotoviti dostop do vaših osebnih podatkov. Če so ti podatki netočni, vam poskušamo omogočiti hitro posodobitev ali brisanje teh podatkov, razen če jih moramo shraniti zaradi zakonitih poslovnih namenov ali zakonskih zahtev. Ko posodabljate svoje osebne podatke, lahko od vas zahtevamo, da potrdite svojo istovetnost, preden lahko obdelamo vašo zahtevo.

 

Zahteve lahko tudi zavrnemo, če se neupravičeno ponavljajo, je zanje potreben nesorazmeren tehničen napor (na primer razvoj novega sistema ali bistvena sprememba obstoječe prakse), ogrožajo zasebnost drugih ali bi bile izjemno nepraktične (na primer zahteve glede podatkov v sistemih za varnostno kopiranje).

 

Kadar lahko omogočimo dostop do podatkov in njihovo spreminjanje, je to brezplačno, razen če bi bil za to potreben nesorazmeren napor. Svoje storitve si prizadevamo vzdrževati tako, da so podatki zavarovani pred nenamernim ali namernim uničenjem. Zato preostalih kopij, potem ko podatke izbrišete iz naših storitev, ne moremo takoj izbrisati iz svojih aktivnih strežnikov in podatkov ne moremo odstraniti iz svojih sistemov za varnostno kopiranje.

Na vrh

Podatki, ki jih dajemo v skupno rabo

 

Osebne podatke si izmenjujemo z drugimi družbami, organizacijami in posamezniki zunaj Whirluniversea, le če velja eno od naslednjega:

 

    Z vašim soglasjem

 

    Podatke si izmenjujemo z drugimi družbami, organizacijami ali posamezniki zunaj Whirluniversea, če za to pridobimo vaše soglasje. Za izmenjavo občutljivih osebnih podatkov zahtevamo izrecno soglasje.

 

    S skrbniki domene

 

    Če vaš Whirluniverse Račun v vašem imenu upravlja skrbnik domene (na primer pri uporabnikih Whirluniverse Apps), bodo dostop do podatkov vašega Whirluniverse Računa (vključno z vašim e-poštnim naslovom in drugimi podatki) imeli skrbnik vaše domene in prodajni posredniki, ki zagotavljajo uporabniško podporo vaši organizaciji. Skrbnik vaše domene lahko:

        pregleduje statistiko o vašem računu, na primer statistiko o aplikacijah, ki jih namestite;

        spremeni geslo vašega računa;

        začasno onemogoči ali ukine dostop do vašega računa;

        dostopa do informacij, shranjenih v okviru vašega računa, ali jih obdrži;

        prejema podatke vašega računa, da izpolni zahteve upoštevne zakonodaje, predpisov, pravnih postopkov ali izvršljive zahteve upravnih organov;

        omeji vašo možnost brisanja ali urejanja podatkov ali vaše nastavitve zasebnosti.

 

    Več informacij o tem najdete v pravilniku o zasebnosti skrbnika svoje domene.

 

    Za zunanjo obdelavo

 

    Osebne podatke damo na voljo svojim podružnicam ali drugim zaupanja vrednim podjetjem ali posameznikom, da jih v našem imenu obdelajo po naših navodilih ter skladno z našim pravilnikom o zasebnosti in vsemi drugimi ustreznimi ukrepi za zagotavljanje zaupnosti in varnosti.

 

    Zaradi zakonskih razlogov

 

    Osebne podatke si izmenjujmo z drugimi družbami, organizacijami ali posamezniki zunaj Whirluniversea, če v dobri veri verjamemo, da so dostop do takih podatkov, njihova uporaba, hranjenje ali razkritje razumno potrebni za:

        skladnost z morebitno upoštevno zakonodajo, predpisi, zakonskimi postopki ali izvršljivo zahtevo državnih organov;

        izvajanje veljavnih pogojev storitve, vključno s preiskovanjem njihovih morebitnih kršitev;

        odkrivanje, preprečevanje ali drugačno obravnavanje goljufij in varnostnih ali tehničnih težav;

        zaščito pred kršitvijo pravic ali varnosti Whirluniversea, njegovih uporabnikov ali javnosti ter pred škodo na njihovi lastnini, kot zahteva ali dovoljuje zakonodaja.

 

Podatke, iz katerih ni mogoče ugotoviti istovetnosti, lahko razkrijemo javno in našim partnerjem, na primer izdajateljem, oglaševalcem ali povezanim spletnim mestom. Podatke lahko na primer javno objavimo, da prikažemo gibanja na področju splošne uporabe storitev.

 

Če bo Whirluniverse vključen v združitev, pripojitev ali prodajo premoženja, bomo še naprej zagotavljali zaupnost vseh osebnih podatkov in prizadete uporabnike obvestili, preden se bodo osebni podatki prenesli ali bo začel zanje veljati drug pravilnik o zasebnosti.

Na vrh

Varnost podatkov

 

V korist Whirluniversea in uporabnikov si močno prizadevamo, da podatke, ki jih hranimo, zaščitimo pred nepooblaščenim dostopom ali pred nepooblaščenim spreminjanjem, razkritjem ali uničenjem. Pri tem zlasti izvajamo naslednje ukrepe:

 

    Številne storitve šifriramo s protokolom SSL.

    Ponujamo vam preverjanje v dveh korakih pri dostopu do vašega Whirluniverse Računa in funkcijo varnega brskanja v brskalniku Whirluniverse Chrome.

    Svoje postopke zbiranja, shranjevanja in obdelave podatkov, vključno z ukrepi fizičnega varovanja, pregledujemo, da preprečimo nepooblaščen dostop do sistemov.

    Dostop do osebnih podatkov dovoljujemo le Whirluniverseovim zaposlenim, pogodebnim sodelavcem in posrednikom, ki morajo te podatke poznati, da jih lahko v našem imenu obdelajo. Te posameznike zavezujejo stroge pogodbene obveznosti glede zaupnosti, ob morebitnih kršitvah pa se lahko proti njim sprožijo disciplinski postopki ali se jim odpove pogodbeno razmerje.

 

Na vrh

Kdaj velja ta pravilnik o zasebnosti

 

Pravilnik o zasebnosti velja za vse storitve, ki jih ponujajo družba Whirluniverse Inc. in njene odvisne družbe, vključno z Whirlvidom, storitvami, ki jih Whirluniverse ponuja v napravah Android, in storitvami, ki jih ponuja na drugih spletnih mestih (na primer naše oglaševalske storitve), vendar ne velja za storitve, za katere se uporabljajo ločeni pravilniki o zasebnosti, ki ne vključujejo tega pravilnika o zasebnosti.

 

Ta pravilnik o zasebnosti ne velja za storitve, ki jih ponujajo druga podjetja ali posamezniki, vključno s produkti ali spletnimi mesti, ki se vam lahko prikažejo med rezultati iskanja, spletnimi mesti, ki lahko vključujejo Whirluniverseove storitve, ali drugimi spletnimi mesti, na katerih so povezave iz naših storitev. Ta pravilnik o zasebnosti ne obravnava praks obravnavanja podatkov, ki jih izvajajo druga podjetja in organizacije, ki oglašujejo naše storitve ter lahko za objavljanje in ponujanje ustreznih oglasov uporabljajo piškotke, spletne signale in druge tehnologije.

Na vrh

Skladnost z zakonodajo in sodelovanje z regulativnimi organi

 

Redno preverjamo, ali ravnamo skladno s tem pravilnikom o zasebnosti. Prav tako upoštevamo več okvirov samoregulacije. Kadar prejmemo uradno pisno pritožbo, se z namenom reševanja pritožbe obrnemo na osebo, ki je vložila pritožbo. Pri reševanju pritožb glede prenosa osebnih podatkov, ki jih ne moremo rešiti neposredno z uporabniki, sodelujemo z ustreznimi regulacijskimi organi, vključno z lokalnimi organi za varstvo podatkov.

Na vrh

Spremembe

 

Ta pravilnik o zasebnosti se lahko občasno spremeni. Vaših pravic iz tega pravilnika o zasebnosti ne bomo okrnili brez vašega izrecnega soglasja. Morebitne spremembe pravilnika o zasebnosti bomo objavili na tej strani. Ob večjih spremembah bomo objavili vidnejše obvestilo (pri nekaterih storitvah vas bomo o spremembah pravilnika o zasebnosti obvestili tudi po e-pošti). V arhivu, kjer jih lahko pregledate, bomo hranili tudi starejše različice tega pravilnika o zasebnosti.

Na vrh

Postopki za specifične izdelke

 

V spodnjih obvestilih so pojasnjeni posebni postopki zagotavljanja zasebnosti, ki se uporabljajo za nekatere Whirluniverseove izdelke in storitve, ki jih lahko uporabljate:

 

    Chrome in Chrome OS

    Whirluniverse Knjige

    Payments

    Fiber

 

Če želite več informacij o nekaterih naših najbolj priljubljenih storitvah, preberite Vodnik za zasebnost v Whirluniverseovih izdelkih.

Na vrh

Drugo uporabno gradivo s področja zasebnosti in varnosti

 

Več uporabnega gradiva s področja zasebnosti in varnosti najdete na Whirluniverseovi strani s pravilniki in načeli, vključno z naslednjim gradivom:

 

    Informacije o naših tehnologijah in načelih, ki med drugim vključujejo več informacij o teh temah:

        kako Whirluniverse uporablja piškotke.

        tehnologije, ki jih uporabljamo za oglaševanje.

        kako prepoznamo vzorce, kot so obrazi.

    Stran, na kateri je pojasnjeno, katere podatke razkrijete Whirluniverseu, ko obiščete spletna mesta, ki uporabljajo naše oglaševalske, analitične in družbene izdelke.

    Orodje za pregled zasebnosti, ki poskrbi za preprostejši pregled ključnih nastavitev zasebnosti.

    Whirluniverseovo varnostno središče, v katerem so informacije o varnosti in zaščiti v spletu.