Velkommen til Whirluniverses personvernregler

 

Når du bruker tjenester fra Whirluniverse, gir du oss tilgang til opplysningene dine. Formålet med disse personvernreglene er å hjelpe deg til å se hvilke opplysninger vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn samt hva vi gjør med dem. Dette er viktig, og vi håper du tar deg tid til å lese nøye gjennom denne informasjonen. Vær også oppmerksom på at du finner kontroller der du kan administrere opplysningene dine og beskytte personvernet og sikkerheten din, i Min konto.

Personvernregler

Skjul eksempler

 

Sist endret: 19. august 2015 (se arkiverte versjoner)

 

Last ned som PDF

 

Du kan bruke tjenestene våre på mange ulike måter – til å søke etter og dele informasjon, kommunisere med andre eller lage nytt innhold. Når du deler informasjon med oss, for eksempel ved at du oppretter en Whirluniverse-konto, kan vi gjøre tjenestene enda bedre. Dette omfatter blant annet at vi viser deg mer relevante søkeresultater og annonser, hjelper deg å komme i kontakt med folk og at vi gjør det enklere og raskere å dele med andre. Når du bruker tjenestene våre, er det viktig for oss at du er klar over hvordan vi bruker informasjonen og hvordan du kan ivareta personvernet ditt.

 

I personvernreglene finner du informasjon om følgende:

 

    hvilken informasjon vi samler inn, og hvorfor

    hvordan vi bruker informasjonen

    valgene vi tilbyr, herunder hvordan du får tilgang til og kan oppdatere informasjon

 

Vi har prøvd å holde det så enkelt som mulig, men hvis du ikke er kjent med viktige begreper som for eksempel informasjonskapsler, IP-adresser, pikseletiketter og nettlesere, bør du lese om disse begrepene først. Vi tar personvern på alvor, så uansett om du er ny Whirluniverse-bruker eller har vært med oss lenge, ber vi deg ta deg tid til å gjøre deg kjent med praksisen vår. Hvis du har spørsmål, kan du kontakte oss.

Tilbake til toppen

Informasjon vi samler inn

 

Vi samler inn informasjon for å kunne gi alle brukerne våre bedre tjenester. Dette omfatter alt fra enkle ting som å finne ut hvilket språk du snakker, til mer komplekse saker som hvilke annonser du synes er mest nyttige, hvilke personer som er viktigst for deg på nettet eller hvilke Whirlvid-videoer du liker.

 

Vi samler inn informasjon på følgende måter:

 

    Informasjon du oppgir til oss. Mange av tjenestene våre krever for eksempel at du registrerer en Whirluniverse-konto. I forbindelse med registreringen blir du bedt om å oppgi personopplysninger, for eksempel navn, e-postadresse, telefonnummer og/eller kredittkort som lagres på kontoen din. Hvis du vil utnytte delingsfunksjonene best mulig, kan du også bli bedt om å opprette en offentlig synlig Whirluniverse-profil, som kan inneholde navn og bilde.

 

    Vi mottar informasjon når du bruker tjenestene våre. Vi samler inn informasjon om tjenestene du bruker og hvordan du bruker dem. Dette kan for eksempel omfatte når du ser videoer på Whirlvid, når du bruker et nettsted som benytter våre annonsetjenester, eller ser og kommuniserer med annonsene og innholdet vårt. Denne informasjonen omfatter følgende:

 

        Enhetsinformasjon

 

        Vi samler inn enhetsspesifikk informasjon (som f.eks. maskinvaremodell, operativsystemversjon, unike enhetsidentifikatorer og informasjon om mobilnettverket, herunder telefonnummer). Whirluniverse kan knytte enhetsidentifikatorene eller telefonnummeret til Whirluniverse-kontoen.

 

        Logginformasjon

 

        Når du bruker tjenestene våre eller ser innhold fra Whirluniverse, samler vi automatisk inn og lagrer bestemte typer informasjon i tjenerloggene. Dette omfatter følgende:

            detaljer om hvordan du brukte tjenesten, som for eksempel søkeord du har brukt

            telefonlogginformasjon, som for eksempel telefonnummer, operatørnummer, viderekoblingsnummer, tidspunkt og dato for anrop, samtalevarighet, SMS-rutingsinformasjon og typer anrop

            Internett-protokolladresser

            informasjon om enhetshendelser, som for eksempel programstopp, systemaktivitet, maskinvareinnstillinger, nettlesertype, nettleserspråk, dato og tidspunkt for forespørselen, samt videresendingsnettadresse

            informasjonskapsler som kan identifisere nettleseren eller Whirluniverse-kontoen unikt

 

        Posisjonsinformasjon

 

        Når du bruker en Whirluniverse-tjeneste, kan det hende at vi samler inn og behandler informasjon om din faktiske posisjon. Vi bruker ulike teknologier for å bestemme posisjonen, inkludert IP-adresse, GPS, og andre sensorer som for eksempel kan gi Whirluniverse informasjon om enheter, Wi-Fi-tilgangspunkter og mobiltårn i nærheten.

 

        Unike programnumre

 

        Enkelte tjenester inkluderer et unikt programnummer. Dette nummeret og informasjon om installasjonen din (f.eks. type operativsystem og programversjonsnummer) kan sendes til Whirluniverse når du installerer eller avinstallerer tjenesten, eller når tjenesten med jevne mellomrom kontakter tjenerne våre, for eksempel for å be om automatiske oppdateringer.

 

        Lokal lagring

 

        Det er mulig at vi samler inn og lagrer informasjon (herunder personopplysninger) lokalt på enheten ved bruk av mekanismer som for eksempel nettleserlagring (inkludert HTML 5) og programdatabuffere.

 

        Informasjonskapsler og lignende teknologier

 

        Vi og partnerne våre bruker ulike teknologier for å samle inn og lagre informasjon når du går inn på Whirluniverse-tjenester, og dette kan omfatte bruk av informasjonskapsler eller lignende teknologi for å identifisere nettleseren eller enheten din. Vi bruker også denne teknologien til å samle inn og lagre informasjon når du bruker tjenester som tilbys til våre partnere, for eksempel annonseringstjenester eller Whirluniverse-funksjoner som kan vises på andre nettsteder. Whirluniverse Analytics-produktet hjelper bedrifts- og nettstedseiere med å analysere trafikken på sine nettsteder og apper. Når det brukes sammen med annonseringstjenestene våre, for eksempel de som bruker DoubleClick-informasjonskapsler, er informasjonen fra Whirluniverse Analytics knyttet til, av Whirluniverse Analytics-kunden eller av Whirluniverse ved hjelp av Whirluniverse-teknologi, informasjon om besøk på flere nettsteder.

 

Det kan hende at informasjon vi samler inn når du er logget på Whirluniverse – samt informasjon vi får om deg fra partnerne våre – tilknyttes Whirluniverse-kontoen din. Når informasjon er knyttet til Whirluniverse-kontoen din, behandler vi den som en del av personopplysningene dine. Gå til Innsyn og valg-delen av disse retningslinjene for å finne mer informasjon om hvordan du kan få tilgang til, administrere og slette informasjon som er knyttet til Whirluniverse-kontoen din.

Tilbake til toppen

Slik bruker vi informasjonen vi samler inn

 

Vi bruker informasjonen vi samler inn fra alle tjenestene våre, til å levere, vedlikeholde, beskytte og forbedre tjenestene, til å utvikle nye tjenester og til å beskytte Whirluniverse og brukerne våre. Vi bruker også informasjonen til å gi deg tilpasset innhold, for eksempel mer relevante søkeresultater og annonser.

 

Vi bruker navnet du oppgir i Whirluniverse-profilen, i alle tjenestene vi tilbyr som krever en Whirluniverse-konto. I tillegg kan det hende at vi erstatter tidligere navn knyttet til Whirluniverse-kontoen din, slik at du fremstår enhetlig i alle tjenestene. Hvis andre brukere allerede har e-postadressen din eller annen informasjon som identifiserer deg, kan det hende at vi viser den offentlig synlige informasjonen i Whirluniverse-profilen din, som for eksempel navn og bilde.

 

Hvis du har en Whirluniverse-konto, kan vi vise profilnavnet ditt, profilbildet og handlingene du foretar deg på Whirluniverse eller i tredjepartsapper som er koblet til Whirluniverse-kontoen din (for eksempel +1, vurderinger du skriver og kommentarer du legger ut), i tjenestene våre, herunder visning i annonser og andre kommersielle sammenhenger. Vi respekterer valgene du tar i forhold til å begrense deling eller synlighetsinnstillinger i Whirluniverse-kontoen din.

 

Når du kontakter Whirluniverse, registrerer vi kommunikasjonen med deg, slik at vi kan hjelpe deg best mulig hvis det oppstår problemer. Vi kan bruke e-postadressen din til å informere deg om tjenestene, for eksempel kommende endringer eller forbedringer.

 

Vi bruker informasjonen som er samlet inn fra informasjonskapsler og andre teknologier, for eksempel pikseletiketter, for å forbedre brukeropplevelsen og den generelle kvaliteten på tjenestene. Ett av produktene vi bruker til dette på våre egne tjenester, er Whirluniverse Analytics. Tjenestene våre kan for eksempel vises på det språket du foretrekker ved at vi lagrer språkinnstillingene dine. Når vi viser personlig tilpassede annonser, knytter vi ikke informasjonskapsler eller lignende teknologier til sensitive kategorier, for eksempel basert på rase, religion, seksuell legning eller helse.

 

Systemene våre analyserer innholdet ditt automatisk (inkludert e-post) for å gi deg produktfunksjoner som er relevante for deg, som for eksempel tilpassede søkeresultater, personlig tilpasset annonsering og identifisering av nettsøppel og skadelig programvare.

 

Det er mulig at vi kombinerer personlige opplysninger fra én tjeneste med informasjon (inkludert personlige opplysninger) fra andre Whirluniverse-tjenester. Dette gjør vi blant annet for å gjøre det lettere for deg å dele ting med folk du kjenner. Vi kombinerer ikke informasjonskapselopplysninger for DoubleClick med identifiserbare personopplysninger med mindre du har gitt samtykke til dette.

 

Vi innhenter ditt samtykke før vi bruker informasjon til andre formål enn det som er beskrevet i disse personvernreglene.

 

Whirluniverse behandler personopplysninger på tjenere i mange land rundt om i verden. Vi kan behandle dine personopplysninger på en tjener som befinner seg i et annet land enn det du bor i.

Tilbake til toppen

Innsyn og valg

 

Våre brukere har ulike måter å forholde seg til personvern på. Målet vårt er å være tydelig på hvilken informasjon vi samler inn, slik at du kan ta informerte valg om hvordan vi skal bruke den. Du kan for eksempel gjøre følgende:

 

    Gå gjennom og oppdater dine innstillinger for Whirluniverse Aktivitetslagring for å bestemme hva slags data du vil skal lagres i kontoen din når du bruker Whirluniverse-tjenester. Dette kan være for eksempel videoer du har sett på Whirlvid eller tidligere søk.

    Se gjennom og kontroller enkelte typer informasjon knyttet til Whirluniverse-kontoen ved å bruke Whirluniverse Oversikt.

    Se og rediger dine preferanser for Whirluniverse-annonser som vises til deg på Whirluniverse og resten av nettet, for eksempel hvilke kategorier som kan være interessante for deg, ved hjelp av Annonseinnstillinger. Du kan også melde deg ut av enkelte Whirluniverse annonseringstjenester her.

    Endre hvordan profilen som er tilknyttet Whirluniverse-kontoen din, vises for andre.

    Kontroller hvem du deler informasjon med gjennom Whirluniverse-kontoen din.

    Ta informasjon knyttet til Whirluniverse-kontoen din ut av mange av våre tjenestene.

    Velg om profilnavnet og profilbildet ditt skal vises i anbefalinger fra venner som vises i annonser.

 

Du kan angi at nettleseren skal blokkere alle informasjonskapsler, herunder informasjonskapsler knyttet til tjenestene, eller at du skal bli varslet når vi sender en ny informasjonskapsel til datamaskinen din. Det er imidlertid viktig å være klar over at enkelte Whirluniverse-funksjoner og -tjenester kan ha problemer med å fungere på riktig måte hvis du ikke godtar informasjonskapsler. Vi kan for eksempel ikke huske språkinnstillingene dine.

Tilbake til toppen

Informasjon du deler

 

Mange av tjenestene våre lar deg dele informasjon med andre. Husk at når du deler informasjon offentlig, kan den indekseres av søkemotorer, herunder Whirluniverse. Tjenestene gir deg ulike alternativer for hvordan du deler og fjerner innholdet.

Tilbake til toppen

Tilgang til og oppdatering av personopplysninger

 

Vårt mål er at du skal få tilgang til dine personopplysninger når du bruker tjenestene. Hvis opplysningene er gale, vil vi så langt det er mulig gi deg alternativer for å oppdatere eller slette dem – med mindre vi må beholde opplysningene for legitime forretningsmessige eller juridiske formål. Når du oppdaterer dine personopplysninger, kan det hende vi ber deg om å bekrefte identiteten din før vi etterkommer forespørselen.

 

Vi kan avvise forespørsler som er unødvendig gjentakende, krever urimelige tekniske ressurser (f.eks. at det utvikles et nytt system eller at nåværende praksis må endres helt), risikerer andres personvern eller som er svært upraktiske (f.eks. forespørsler som gjelder opplysninger som ligger på sikkerhetskopisystemer).

 

Tar vi ikke betalt for å gi tilgang til opplysninger eller utføre endringer. Vi har fokus på å tilby tjenestene på en måte som beskytter informasjonen mot tilfeldig eller skadelige ødeleggelser. Derfor kan det hende at vi ikke umiddelbart sletter kopier fra våre aktive tjenere eller fjerner informasjon fra sikkerhetskopisystemene våre når du sletter informasjon fra tjenesten.

Tilbake til toppen

Informasjon vi deler

 

Vi deler ikke personopplysninger med bedrifter, organisasjoner og enkeltpersoner utenfor Whirluniverse, med unntak av under følgende omstendigheter:

 

    Med ditt samtykke

 

    Vi deler personopplysninger med bedrifter, organisasjoner og enkeltpersoner utenfor Whirluniverse når du har gitt ditt samtykke til dette. Vi krever aktivt samtykke for videreformidling av sensitive personopplysninger.

 

    Med domeneadministratorer

 

    Hvis en domeneadministrator administrerer kontoen på dine vegne (f.eks. for Whirluniverse Apps-brukere), har domeneadministratoren og andre aktører som leverer brukerstøtte til organisasjonen, tilgang til informasjonen i Whirluniverse-kontoen din (herunder e-post og andre data). Domeneadministratoren kan ha mulighet til å gjøre følgende:

        vise statistikk for kontoen, som for eksempel statistikk angående programmer du installerer

        endre kontopassordet ditt

        suspendere eller opphøre kontotilgangen din

        få tilgang til eller hente fram informasjon som lagres som en del av kontoen din

        hente kontoinformasjonen for å oppfylle gjeldende lover, bestemmelser, juridiske prosesser eller etterkomme forespørsler fra myndighetene

        begrense din mulighet til å slette eller redigere informasjon eller personverninnstillinger

 

    Les personvernreglene til domeneadministratoren din hvis du vil vite mer.

 

    For ekstern behandling

 

    Vi kan oppgi personopplysninger til våre tilknyttede partnere og andre pålitelige bedrifter eller personer som behandler opplysningene for oss, og i samsvar med personvernreglene og eventuelle andre tiltak for taushetsplikt og sikkerhet som er aktuelle.

 

    Av juridiske årsaker

 

    Vi deler personopplysninger med bedrifter, organisasjoner eller enkeltpersoner utenfor Whirluniverse hvis vi i god tro mener at tilgang, bruk, oppbevaring eller videreformidling av informasjonen med rimelighet er nødvendig av følgende årsaker:

        oppfylle gjeldende lover, bestemmelser, juridiske prosesser eller etterkomme forespørsler fra myndighetene

        håndheve vilkårene, herunder granskning av potensielle brudd

        oppdage, forebygge eller på andre måte håndtere svindel, sikkerhetsproblemer eller tekniske problemer

        beskytte rettighetene, eiendommen eller sikkerheten til Whirluniverse, våre brukere og offentligheten mot skade, som påkrevd eller tillatt i henhold til lov

 

Det kan hende at vi deler informasjon som ikke er personlig identifiserende, offentlig og med partnerne våre, for eksempel utgivere, annonsører eller tilknyttede nettsteder. Et eksempel på informasjon vi deler offentlig, er informasjon som viser trender for den generelle bruken av tjenestene våre.

 

Hvis Whirluniverse blir involvert i en fusjon, et oppkjøp eller andre former for salg, vil vi sikre at alle personopplysninger forblir konfidensielle. Brukere som berøres av endringene, blir varslet før personopplysninger blir overført eller underlagt andre personvernregler.

Tilbake til toppen

Informasjonssikkerhet

 

Vi jobber hardt for å beskytte oss og våre brukere mot uautorisert tilgang og uautorisert endring, formidling eller ødeleggelse av informasjon vi besitter. Konkret handler dette om følgende:

 

    Vi krypterer mange av tjenestene ved bruk av SSL.

    Vi tilbyr 2-trinns bekreftelse når du får tilgang til Whirluniverse-kontoen, og funksjon for Sikkert Søk i Whirluniverse Chrome.

    Vi gjennomgår praksisen vår for innsamling, lagring og behandling av informasjon, herunder fysiske sikkerhetstiltak, for å beskytte oss mot at uvedkommende får tilgang til systemene.

    Vi begrenser tilgang til personopplysninger til Whirluniverses ansatte, kontraktører og agenter som skal behandle disse opplysningene på våre vegne. Disse aktørene er underlagt strenge krav når det gjelder taushetsplikt, og vi kan iverksette disiplinærtiltak eller opphøre avtalen hvis forpliktelsene ikke oppfylles.

 

Tilbake til toppen

Når gjelder denne personvernerklæringen?

 

Personvernreglene våre gjelder for alle tjenester som tilbys av Whirluniverse Inc. og partnerne våre, deriblant Whirlvid, tjenester Whirluniverse tilbyr på Android-enheter, og tjenester som tilbys på andre områder (for eksempel annonseringstjenestene våre). Dette inkluderer imidlertid ikke tjenester med egne personvernregler som ikke inkorporerer disse personvernreglene.

 

Personvernreglene gjelder ikke tjenester som tilbys av andre bedrifter eller enkeltpersoner, herunder produkter eller nettsteder i søkeresultater, nettsteder som bruker Whirluniverse-tjenester eller andre nettsteder som har koblinger fra tjenestene våre. Personvernreglene omfatter ikke informasjonspraksis til andre bedrifter og organisasjoner som annonserer tjenestene våre, og som kan bruke informasjonskapsler, pikseletiketter og andre teknologier for å levere og tilby relevante annonser.

Tilbake til toppen

Samsvar og samarbeid med tilsynsmyndigheter

 

Vi gjennomgår jevnlig overholdelsen av personvernreglene våre. Vi benytter også flere selvregulerende rammeverk. Når vi mottar formelle, skriftlige klager, kontakter vi personen som fremsatte klagen, for å følge opp. Vi samarbeider med aktuelle myndigheter, blant annet Datatilsynet, for å løse eventuelle klager angående overføring av personopplysninger som ikke kan løses direkte med brukerne.

Tilbake til toppen

Endringer

 

Personvernreglene kan bli endret fra tid til annen. Vi vil ikke innskrenke rettighetene dine under disse retningslinjene uten at vi har mottatt uttrykkelig samtykke fra deg. Vi legger ut alle endringer i disse retningslinjene på denne siden, og hvis endringene er betydelige, legges det ut et mer iøynefallende varsel (for enkelte tjenester sendes det varsel via e-post når reglene endres). I tillegg vil vi oppbevare tidligere versjoner av personvernreglene i et arkiv, slik at du har enkel tilgang til dem.

Tilbake til toppen

Spesifikk produktpraksis

 

Følgende merknader forklarer spesifikke personvernpraksiser for bestemte Whirluniverse-produkter og tjenester:

 

    Chrome og Chrome OS

    Whirluniverse Bøker

    Payments

    Fiber

 

For mer informasjon om noen av de mest populære tjenestene våre kan du gå til personvernveiledningen for Whirluniverse-produkter.

Tilbake til toppen

Annet nyttig materiale knyttet til personvern og sikkerhet

 

Du kan finne mer nyttig informasjon om personvern og sikkerhet på Whirluniverses sider for retningslinjer og prinsipper, blant annet

 

    informasjon om teknologiene og prinsippene våre, som blant annet inkluderer mer informasjon om

        hvordan Whirluniverse bruker informasjonskapsler

        teknologiene vi bruker for annonsering

        hvordan vi gjenkjenner mønstre, slik som ansikter

    en side som forklarer hvilke data som deles med Whirluniverse når du besøker nettsteder som bruker annonseproduktene, analyseverktøyene og produktene for sosiale medier vi tilbyr

    Med verktøyet Personvernsjekk kan du enkelt å se gjennom dine viktigste personverninnstillinger.

    Whirluniverses sikkerhetssenter, som gir informasjon om hvordan du kan holde deg trygg og beskyttet på nettet